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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  29/10/2020
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  MONDINO, P.; ALTIER, N.; VERO, S.; PEREYRA, S.; FOLCH, C.
Afiliación :  PEDRO MONDINO, Cátedra de Fitopatología, Departamento de Protección Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República (UdelaR), Montevideo.; NORA ADRIANA ALTIER MANZINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVANA VERO, Cátedra de Microbiología, Departamento de Biociencias, Facultad de Química. Universidad de la República (UdelaR), Uruguay.; SILVIA ANTONIA PEREYRA CORREA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CLAUDIA FOCH, Técnico en empresa Lage y Cia SA. Camino Carrasco 6348. Montevideo.
Título :  Control biológico en el Uruguay.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: Bettiol, W.; Rivera, M. Mondino, P.; Montealegre, J.; Colmenares, Y. Eds. 2014 Control biológico de enfermedades de plantas en América Latina, UdelaR, Facultad de Agronomía, Montevideo, Uruguay.
Páginas :  p. 339-368.
ISBN :  978-9974-0-1091-8
Idioma :  Español
Thesagro :  CONTROL BIOLÓGICO; CONTROL DE PLAGAS; URUGUAY.
Asunto categoría :  H10 Plagas de las plantas
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14783/1/Control-Biologico-de-enfermedades-de-plantas-en-Uruguy.cap.17.2014.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE42268 - 1PXIPL - DDRBI-LE

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  09/10/2014
Actualizado :  04/05/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; HERNANDEZ, P.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  MARCIA DEL CAMPO GIGENA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; JUAN MANUEL SOARES DE LIMA LAPETINA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; PILAR HERNANDEZ, ICTA, Universidad Politécnica de Valencia, Spain; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Finishing diet, temperament and lairage time effects on carcass and meat quality traits in steers.
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  Meat Science, Volume 86, Issue 4, December 2010, Pages 908-914. Doi: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2010.07.014
DOI :  10.1016/j.meatsci.2010.07.014
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 1 February 2010 // Received in revised form 23 June 2010 // Accepted 19 July 2010. Acknowledgements: M. del Campo wishes to thank AECID (Spain) for the financial support of her Doctoral studies in Spain. The authors are grateful to the R&D&I Linguistic Assistance Office at the Universidad Politécnica de Valencia for their help in revising and correcting this paper.
Contenido :  Sixty Hereford (H) and Braford (B: 3/8 Zebu and 5/8 H) steers were finished on: D1) rangeland plus corn grain (1% of live weight) (H n= 15, B n= 15); and D2) high quality pasture (H n= 15, B n= 15) to study the effect of diet, temperament and lairage time on carcass and meat quality. Steers were slaughtered the same day in two groups, spending 15 and 3 h in pens, respectively (50% from D1, 50% from D2 in each group). Animals from D1 had better carcass performance without effect of the diet on meat quality. Regardless of breed, calmer steers showed higher average daily gain and lower shear force values. Carcasses from animals in the long lairage group had a better rate of pH decline and more tender meat, suggesting that more than 3 h preslaughter time should be necessary to rest and recover, mainly depending on lairage conditions.
Palabras claves :  DIET; LAIRAGE TIME; STEERS; TEMPERAMENT; TENDERNESS.
Thesagro :  CARNE.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100186 - 1PXIAP - PPPP/MEAT SCIENCE/2010
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